Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?
İçindekiler

Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?

Birçok kişi Spotify Blend nedir ve nasıl yapılır araştırması yapar. Sizin ve arkadaşlarınızın dinleme tercihlerinize göre bir çalma listesi oluşturmak için bu uygulamadan yararlanabilirsiniz. Spotify kullanıcısı iseniz birden çok Spotify kullanıcısının dinleme geçmişini birkaç saniye içinde otomatik olarak oluşturulan bir çalma listesinde birleştirmek için bu teknikten yararlanabilirsiniz.

Spotify Blend Nedir?

Spotify Blend nedir

Spotify Blend oldukça popülerdir. Spotify Blend nedir sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılır. Bu işlem, diğer kullanıcılar ile çalma listeleri hazırlamanın en etkili yoludur. Bu, sizin ve arkadaşlarınızın müzikleri bir çalma listesine manuel biçimde dahil ettiğiniz ortak çalma listelerinden farklıdır.

Spotify Blend sizin için bütün önemli işlemleri yerine getirir. Mesela, Spotify Blend yaparsanız, algoritmaları her ikinizin de daha önce duyduğu müzikleri ve sadece birinizin duyduğu bazı müziklerin bir karışımını meydana getirir. Sonuç olarak hem sevdiğiniz müziklerin hem de en az birinizin daha önce hiç duymadığı müziklerin bir karışımı elde edilir.

Spotify Blend uygulamasında maksimum on kişi olabilir. Çalma listelerinde en çok elli şarkı bulunabilir. Spotify Blend çalma listeleri de günlük şekilde güncellenir. Bu sayede arkadaşlarınızın kitaplıklarından yeni şarkılar keşfetmeye devam edersiniz.

Spotify Blend Nasıl Oluşturulur?

Spotify Blend nasıl yapılır merak edilir. Bunun için en çok dokuz kişiyi davet etmeniz yeterli olacaktır. Ardından şunları yapmalısınız:

·         Spotify uygulamasını açmalısınız.

·         Sonrasında arama sembolüne dokunun.

·         Arama alanına blend yazın.

·         Sonuçların üst bölümünde blend türünü seçin.

·         Blend oluştur bölümüne dokunun.

·         Ekranın alt alanındaki davet et yerine dokunun.

·         Davet bağlantınızı, e-posta ya da mesajlaşma uygulaması gibi mevcut yöntemlerden birini kullanarak paylaşabilirsiniz.

·         Konuklar daveti kabul ettikten sonra blend oluşturulacaktır. Bunu oynatma listelerinizde görebilirsiniz.

·         Her müziğin yanında mix’in hangi üyelerin kitaplığında o müziğin olduğunu gösteren küçük semboller vardır.

·         Şarkı zevkinize uygun seçenekleri görmek adına üstteki animasyonlu parça sembolüne dokunun.

Spotify Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

İnternetin ilk zamanlarından bu yana kişiler, her daim en sevdikleri müzikleri bilgisayarlarında dinlemenin bir yolunu bulmuşlardır. İlerleyen süreçte daha fazla online ve çevrimdışı medya içeriğine yönelik yoğun arayış artış gösterdi. Yaşamımızı kolaylaştıran bu uygulama ve program seçenekleri arasında bir tanesi popüler oldu ve elbette dünyanın favorisi haline dönüştü. Spotify 2008 senesinde İsveçli bir startup tarafından oluşturuldu ve o dönemden beri faaliyete geçtiği her ülkedeki kullanıcıları harekete geçirmeyi başardı.

Uygulamanın çalışma şekli pratiktir. Online mağazanızdan bu uygulamayı indirirsiniz Bu uygulama için iki tür kullanıcı mevcuttur. Bunlar ücretsiz ve premium. Ücretsiz kullanıcılar sınırsız sayıda müziği dinleme ve çalma listelerine ekleme olanağına sahiptir. Fakat her otuz dakikada bir reklam çıkar ve kullanıcı kendi çalma listesini internete bağlı olması halinde dinleyebilir.

Premium kullanıcının avantajları bulunur. Şarkınızın internete bağlanmanıza gerek olmadan telefonunuzda bulunmasının yanı sıra, reklam çıkmaz ve ses kalitesi yüksek çözünürlükte sunulur. Fakat, bu imkanlara sahip olmak için kullanıcı ödeme yapmak zorundadır. Şu anda Spotify global çapta 75 milyon kullanıcıya erişti ve bunların otuz milyonu sadece premium kullanıcılardan meydana geliyor.

Bu teknolojinin gelişi, en yaygın şarkı dinleme şeklimizi dönüştürdü. Radyo yine de müzik prodüksiyonlarını dünyaya sunan bir kanal olmasına karşın, Spotify ile müziğin yeniden çalmasını bekleyerek radyoyu dinlemek zorunda kalmazsınız. 

Spotify kullanmanın avantajları şu şekilde açıklanabilir:

Kullanımı Kolaydır

Spotify uygulamasını kullanmak son derece basittir. Aslında Spotify’de her şey basittir. Basit ve düzenli arayüzü ile her türlü işlevi kolaylıkla bulabilir ve anlayabilirsiniz. Bunun haricinde hedef çalma listenizde ve albümlerinizde kolayca arama yapmanız mümkün olmaktadır. Ayrıca diğer sanatçıları kolayca keşfedebilir ve şarkıları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bu uygulama sayesinde abonelik almak da hızlı bir şekilde gerçekleşir. Kaydolduğunuzda artık Spotify uygulamasına abone olmak için kullanılabilecek bir hesap oluşturmanız mümkün hale gelir. Ayrıca Facebook ile iş birliği yaparak Facebook ile Oluştur'a dokunarak kendi hesabınızı oluşturmak pratik olur.

Müzik Koleksiyonu

Spotify avantajları arasında bir başka ön plana çıkan nokta da budur. Müzik koleksiyonu oluşturmanız kolay olur. Toplamda kırk milyondan meydana gelen bir koleksiyona ve bol sayıda podcast’e sahip olan Spotify uygulaması, hemen herkes için iyi bir seçim haline gelir. Öte yandan Spotify, hangi albümlerin yayınlanacağına dair kafa karışıklığı yaşadığınız zaman önerilerde bulunur ve çalınacak müzikleri önerme hususunda yardımcı olur.

Müzik Paylaşmanın Kolay Yolu

Spotify ile müzik paylaşmak oldukça kolaydır. Uygulama Facebook ile iş birliği içindedir. Spotify sayesinde müzik paylaşımı pratik hale dönüşmüş durumdadır. Spotify hesabınızı Facebook hesabınıza bağlamayı tercih ederseniz, çalma listenizi herkesle ve diğer bağlantılarla pratik olarak paylaşabilirsiniz.

Spotify Üzerinden Dosya İndirebilirsiniz

Premium kullanıcı iseniz dosya yüklemeye izin verilir. Kitaplığınızda depo edilen bu dosyalar ile çevrimdışı müzik akışı gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda, oynatmak için yetkili bir cihaz kullandığınız müddetçe favorilerinizi istediğiniz yere götürmeniz mümkün. Premium abonelik vasıtası ile Spotify avantajlarını daha iyi bir şekilde deneyimlersiniz. İndirme yeteneğinin yanı sıra kullanıcılar ayrıca reklamsız akış tecrübesinin, karıştırma özelliğinin keyfini sürebilirler ve çalmakta olan parçayı beğenene dek müzik parçalarını atlayabilirler.

Uyumluluk

Spotify aynı zamanda Mac PC, Windows PC, Linux PC, İOS bilgisayar ve Android bilgisayarlar gibi pek çok cihaz ile uyumlu bir şekilde çalışır. Bu nedenle PC üzerinde de Spotify kullanmanız söz konusu olabilecektir.

Spotify Premium Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Spotify Premium sürümü ile birçok avantajı beraberinde getirir. Spotify Premium avantajları şunları içerir:

Reklamlar

Ücretsiz Spotify, şarkı çalmanın ortasında sesli reklamlar sunan bir sürümdür. Bu özellik yeni mobil uygulamanın gelmesi ile değişmez. Bu nedenle hizmetin tümüne abone olmamayı tercih edenler için olumsuz bir nokta olmaya devam eder. Ücretsiz uygulama, akıllı telefonunuzda ya da PC'nizde çalınan her otuz dakikalık müzik için reklam barındırır. Reklamları iptal etmenin tek yolu Premium aboneliktir.

Parçaları Atlamak

Spotify kullanıcıları hem çalma listelerinde hem de albüm alanlarında ve sanatçı profillerinde sınırsız sayıda müziği atlayabilir, tekrar edebilir ve geri sarabilir. Kısıtlı kalsa da Spotify Ücretsiz sürüm, son güncelleme ile eskisinden daha iyi hale dönüştü. Spotify tarafından hazırlanan kimi çalma listelerinde, bazı parçaları sınırsız olarak atlayabilir ve tekrarlayabilir ya da bunları manuel biçimde seçebilirsiniz. Geri kalan müzikleri ücretsiz sürüm kullanıcıları sadece rastgele sırada dinleyebilir. Bununla beraber, oynatma başına saat başına sadece altı defa ilerleyebilirler. 

Çalma Listeleri

Spotify uygulaması, kullanıcının hazırladığı çalma listelerine otomatik biçimde müzik dahil edebilen akıllık bir özellik sunuyor. Yeni parçalar dahil edildikçe program, seçimi tamamlamak adına benzer sanatçıların parçalarını da ekler. Hangi müziklerin manuel şekilde, hangilerinin otomatik şekilde sistem tarafından eklendiğini görmeniz mümkündür. Bu özellik ayrıca Spotify Premium hem de ücretsiz sürümde vardır. Fakat ücretsiz sürümde, sadece hizmet tarafından otomatik şekilde hazırlanan ve rastgele işaretleme yapılmadan oynatma listeleri serbest biçimde çalınır.

Radyo

Spotify Radyo, belirli bir şarkı stiline ait parçalardan meydana gelen çalma listelerine göz atmayı tercih etmeyenler için faydalı bir seçenektir. Fakat bu, ücretsiz sürümün geride bıraktığı özelliklerden biridir. Mobil uygulama güncellemesinden itibaren sadece aboneler bir kişiyi seçip o kişinin ve benzeri şarkıcı ve grupların şarkıları ile özelleştirilmiş bir istasyon hazırlayabilir.

Çevrimdışı Müzik Dinleme

Spotify Premium'a üye olanların elde ettikleri en önemli avantajlardan biri de çevrimdışı müzik dinleme imkânı olmaktadır. Çalma listelerini, albümleri ya da tek tek parçaları indirerek bunları çevrimdışı dinleme şansı yakalayabilirsiniz. Bu işlev yalnızca Premium aboneleri için geçerli olmaktadır. Bu, aylık ücret ödememeyi seçenlerin yalnızca Wi-Fi ya da 4G olsun aktif bağlantı ile şarkı dinleyebileceği manasına geliyor. 

Kalite

Spotify Premium'a özel olan bir başka özellik ise yüksek kaliteli akış diyebiliriz. Bu özellik ile kullanıcılar, uygulamanın ayarlarında yüksek kalitede parçaları çalabiliyor. Bu ayar başlatıldığında hizmet, klasik sürümdeki 96 kb/s'nin çok üzerinde, 320 kb/s hızında ses çalmaya başlar. Bu sayede şarkılar, bas üretiminde daha gelişmiş bir genel ses deneyimi vaat eder.

Bireysel Koleksiyon

Kişinin müzik kütüphanesi artık ücretsiz mobil sürümde Spotify ile entegre olmamaktadır. Cihazın belleğinden içe aktarılan parçalar, sadece favoriler menüsünde bulunur. Artık çevrimdışı modda çalınamaz. Bu durum, Spotify'ın internet bağlantısı bulunmadığında normal bir MP3 çalar şeklinde çalışmayı bırakacağı manasına gelir. Bu özellik ayrıca Premium pakete özel hale dönüşür.

Spotify Eksileri Nelerdir?

Spotify avantajları nelerdir söz ettik. Diğer birçok uygulamada olduğu gibi Spotify için de bazı eksiler söz konusudur. Bununla ilgili detaylar şu şekildedir:

Fiyat

Abonelik satın almak her ay düzenli olarak ödeme yapmanızı gerektirir. Uygulamayı nadiren kullansanız dahi Premium sürüm için ödeme yapmalısınız.

Ses Kalitesi

Ücretsiz sürümde ses kalitesi daha düşüktür. Premium sürümde ise ses kalitesi daha yüksek olur. İkisi karşılaştırıldığı zaman Premium sürümün daha iyi bir ses deneyimi sunduğu ortadadır. Ancak Premium hesap için aylık belirli bir tutarda ödeme gerçekleştirmeniz istenir.

Kullanılabilirlik

Spotify'ın önemli bir dezavantajı başka ülkelerde olmamasıdır. Bu sadece Spotify için geçerli değil, diğer akış hizmetleri için de aslında geçerli bir durumdur. Müzik koleksiyonunuzun mevcut olduğu bölge sayısı biraz sınırlı olabilir. Ülke dışında yolculuğa çıkıyorsanız ve en sevdiğiniz şarkıları yanınıza almayı düşünüyorsanız, gideceğiniz yerin müzikleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmelisiniz.

Ücretsiz Sürümdeki Reklamlar

Spotify'ı ücretsiz tercih etmenin bir diğer önemli dezavantajı, müzikler arasında rastgele görünen reklamlar diyebiliriz. Bu, ücretsiz sürüm kullanırken bu reklamlarla uğraşmak zorunda kalırsınız. Kötü haber şu ki bu tür reklamlar atlanabilir özellikte olmamaktadır. 

Sınırlamalar

Sınırlamalar, özellikle ücretsiz bir Spotify kullanıldığında çok belirgin biçimde hissedilir. Premium kullanıcıların aksine ücretsiz sürümde şarkı indirmek yasaktır. Fakat, Premium aboneliğiniz vasıtası ile öğeleri kitaplığınıza kaydetmiş olsanız dahi, dosyalar yine de size ait değildir ve aboneliğiniz sona erdiğinde müzikleriniz kitaplığınızdan otomatik biçimde kaldırılır. 

Piyasada çok çeşitli müzik akış uygulamaları vardır. Ama en çok tercih edilenlerden biri de Spotify olur. Hem ücretsiz hem de ücretli bir sürümü bulunan uygulama, kullanıcılar için en iyi seçimlerden biridir. Milyonlarca insanın ilk tercihi olan uygulama, dünya çapında en çok tercih edilen seçenekler arasındadır. Spotify üzerinde milyonlarca şarkıyı keşfetmeniz ve müziğin keyfini sürmeniz oldukça kolaydır.

Spotify, ekonomik fiyata son derece kaliteli bir hizmet vaat ediyor. Esasen değer söz konusu olduğunda platformun ücreti diğer uygulamaların talep ettiği maliyetlere benzer. Ancak uygulama çok daha iyi bir deneyim sağlıyor.

Sipariş numaranızı giriniz
WhatsApp