Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir?
İçindekiler

Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir?

Instagram story sıralaması nasıl belirlenir sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılır. Story etkinliği, hem kurumsal hem de bireysel hesaplar için oldukça önemlidir. Instagram üzerinde en çok ilgi gören özellikler arasında konumlanır.

Instagram’ın hikaye özelliği, her yaştan insanın ilgisini çekiyor. Markanın en önemli rakiplerinden biri olan Snapchat’in anlık video içeriği paylaşımını kendisine uyarlayan Instagram, bu özellik sayesinde kullanıcılarda bazı soru işaretlerine yol açtı. Pek çok kişi Instagram story sıralaması nasıl oluşturulur sorusuna yanıt alıyor. Peki, Instagram story görüntüleme sırası neye göre değişir? İşte detaylar…

Instagram Algoritmaları ve Story Sıralaması

Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir

Instagram kullanıcılarının birçoğu, hikayeleri görüntüleyen kullanıcıların sıralamasının nasıl yapıldığını araştırıyor. Bilindiği gibi Instagram, çeşitli ve çözülmesi zor algoritmalar kullanır. Bunlar karşınıza çıkan önerilen kişilerden arkadaşlarınızın fotoğraflarının anasayfanıza düşmesine kadar pek çok ayrıntıyı belirler.

Algoritmalar demişken The Facebook filmine değinmek gerekir. Orada bir sahnede Mark Zuckerberg, okul yurdunun bir odasında pencereye Facebook platformunun ilk algoritmasını yazıyor idi. Elbette Instagram algoritmalarının da bu şekilde yazılmadığı biliniyor. Fakat gizliliğin esas olduğu yazılım alanında bu algoritmaların çözülmemesi için sıkı tedbirler alındığını da söylemeliyiz.

Instagram Story Görüntüleme Sırası Kriterleri

Instagram, story görüntüleme sırası ile alakalı olarak algoritmaların nasıl çalıştığına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmuyor. Ancak Instagram story örnekleri üzerinde yapılmış bazı denemeler ve araştırmalar mevcut. Bununla ilgili şu detaylardan söz etmek mümkün:

Alfabetik Sıralamalar

Instagram story sıralaması nasıl belirlenir diyenler için ilk önemli nokta alfabetik sıralamalar oluyor. Kişilerin neye göre ve nasıl sıralandığı pek çok insan tarafından araştırılıyor. Bunun ilk cevabı alfabetik sıralama. Tezlerden biri bu yönde. Görüntüleme gerçekleştirenlerin listesinin alfabetik sıralamaya göre yapıldığı düşünülüyor. Ancak bu tezi çürütmek mümkün. Telefonda yer alan Instagram uygulamasını açın ve son paylaştığınız hikayeye gidin. Fark edeceksiniz ki görüntüleyenlerin sıralamasında alfabetik bir sıralama yok. Bu nedenle bu tezi kolayca çürütmek mümkün.

Gönderilerini En Fazla Beğendikleriniz

Bu hususta çok tartışılan bir diğer nokta ise gönderilerini en çok beğendikleriniz oluyor. Takipte olduğunuz ve sizi takibe alan kullanıcılar içinde en fazla mesajlaştığınız ya da paylaşımlarını beğendiğiniz kullanıcıların story görüntüleme sırasında en üst sıralarda olduğu tahmin ediliyor. Bu noktada yabancı bir forum sayfasında gerçekleştirilen bir araştırma mevcut. İlgili araştırmaya göre sahte açılan profiller birbirlerini takibe alıyor ve fotoğrafları beğeniyorlar. Hatta sık şekilde direkt mesaj yolu ile iletişim kuruyorlar. Fakat belirli bir zaman sürdürülen bu deney sonucunda anlaşılıyor ki Instagram story izleme esnasında iki profil her defasında rastgele bir sırada konumlanıyor.

Profil Görüntülemeleri

Instagram story sıralama mantığı mevzu bahis olduğunda bir başka tez ise profil görüntüleme oluyor. Instagram platformunun hikayelerin izleniş sıralamasını nasıl gerçekleştirdiğini bu şekilde anlamak mümkün olabilir. Gene aynı forum sayfası kullanıcıları tarafından açılan iki Instagram hesabı, birbirlerinin profillerine sık olarak giriyorlar ve üst sıralarda çıkmayı başarıyorlar. Bu denemeler sonucunda profillerin birbirlerinin story izleme alanında üst sıralarda çıktığı anlaşılmış. Yani story’nizde üst alanlarda bulunanlar sık şekilde sizin profilinizi izliyor. Böylece sizi en fazla ziyaret eden kullanıcılar hakkında bu şekilde bilgi sahibi olmanız mümkün.

Instagram Öne Çıkanlar Görüntüleme Sırası

Konuyla ilgili olarak Instagram öne çıkanlar görüntüleme sırası da sık şekilde araştırılır. Instagram hikaye özelliği ile bir hikaye paylaştığınız zaman izleyen kişileri görseniz de öne çıkanlar alanında paylaşmış olduğunuz story’lerin süresi dolunda kimin baktığını görmeniz söz konusu değil. Siz de birinin öne çıkanlarına baktığınız bu durum fark edilmez. Bu nedenle Instagram öne çıkanlar alanında herhangi bir sıralama algoritması bulunmaz. Buna ek olarak öne çıkan hikayeleri görüntüleyen kullanıcıları listeleyen bir uygulama da yok.

Instagram Story’de Aynı Kullanıcı İsmi Neden İki Defa Görünür?

Instagram story bölümünde aynı kullanıcı adı iki defa görülebilir. Bu ise tamamen algoritma ile ilgisiz bir durumdur. Instagram uygulamasını güncellemediyseniz böyle bir durumla karşılaşmış olabilirsiniz. Ya da Instagram üzerinde sistemsel bir problem meydana gelmiştir. Kısacası ilerleyen güncellemede problem kalkacaktır.

Instagram Story Kim Kaç Defa Görüntüledi?

Instagram algoritması story’lerinizi kimin kaç defa görüntülediğine dair bilgi içermez. Aynı zamanda bunu görüntüleyebileceğiniz bir uygulama bulunmaz. Instagram story görüntüleme sırası kimin story’yi kaç defa görüntülediği ile ilgili bir durum olmamaktadır.

Instagram Story İzlenme Sayısı Neden Düşer?

Instagram story izlenme sayısı düşüş gösterebilir. Bu tür bir durum can sıkıcı olabilir. Ayrıca, izleyen kullanıcılardan hesabını kapatanlar ya da hesabını askıya alanlar olmuş olabilir. Bunun haricinde genel anlamda Instagram hikaye izlenme oranlarında düşüş meydana geliyor ise paylaşımlarınız, artık hedef kitlenizin ilgisini çekmiyor olabilir. Doğru kitleye paylaşım yapmıyor olabilirsiniz. Bunun için Instagram izlenme satın al paketlerimizi deneyebilirsiniz. Kısa bir süre içinde arzu ettiğiniz izlenme sayılarına erişim sağlamak olanağı yakalarsınız.

Instagram Kullanmanın Markalara Faydaları Nelerdir?

Instagram kullanmak, markalara benzersiz yararlar sağlıyor. Bunlar arasında ön plana çıkanlar:

Marka Yaratma ve Tanıtım

Instagram platformunun olumlu yönlerinden biri de markaların kimliklerini milyonlarca kullanıcıya tanıtma fırsatı elde etmeleri olur. kurumsal değerlerini pekiştiren markalar, daha çok satış rakamlarına ulaşabilirler. Mesela bir firma fotoğraflarla, renklerle ve kurumsal unsurlar ile bir yayın gerçekleştirirse, hedef kitlesi tarafından daha çok ilgi görebilir. Hedef kitlenize değerli içerik, dinamik ve ilgi çekici içerik sağlamak adına bu sosyal ağın araçlarından faydalanabilirsiniz.

Trafik Artışı

Instagram kullandığınızda web sitenize trafik artışı da daha kolay hale dönüşür. Bilindiği gibi Instagram sitesinin milyarlarca aktif kullanıcısı mevcut. Bu sayı büyümeyi sürdürüyor. Bu durum, firmaların kullanıcıları kendi web sayfalarına, blog sayfalarına ya da online mağazalarına yönlendirmelerine ve bu sayede trafiklerini artırmalarına yardımcı oluyor. Trafik artış gösterdikçe de elbette satış rakamları da çoğalıyor.

Birçok Platform Üzerinde Tanıtım

Instagram, Tumblr, Twitter ve Facebook gibi pek çok farklı sosyal ağa bağlanma seçeneği sunar. Böylece kapsam genişler ve markanız, diğer tüm ağlarda da tanınır hale gelir. İçeriklerinizi daha çok kişiye ulaşmasını sağlayan Instagram, harika bir seçenektir.

Etkileşim ve Geri Bildirim

Markalar, Instagram vasıtası ile hedef kitleleriyle gerçek zamanlı etkileşime girebilirler. Onların endişeleri ve memnuniyetleri hakkında fikir sahibi olabilirler. Kullanıcıların deneyimlerini paylaşmalarında etkili olan ise şüphesiz ki, etiketlerdir. Müşterilerinizi daha iyi tanımanın bir yolu olan Instagram, her marka için iyi bir katma değer olarak lanse edilir.

Erişilebilirlik

Instagram, mobil cihazlar ve masaüstü için kullanım imkânı sunar. Bu nedenle erişilebilirlik söz konusu olduğunda beklentileri maksimum oranda karşılar. Bütün kullanıcılar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu, paylaşımların daha çok kişiye ulaşmasına olanak tanır.

Coğrafi Konum

Instagram platformunun en güçlü noktası coğrafi konum olur. Yayına aldığınız her görselin, konumuza da eşlik etmesi önerilir. Böylece hedef kitleniz markanızı daha kolay bulur ve görünürlüğünüz artış göstermiş olur.

Instagram Reklamları

Instagram reklamları sayesinde markanızı daha çok sayıda insana tanıtmanız ve satış rakamlarınızı yükseltmeniz oldukça kolaydır. Markanızı insanileştiren görsel reklamlar hazırlayarak, yeni hedef kitleye ulaşma şansı elde edersiniz. Bu araç ile firmalar, erişmek istedikleri hedef kitleyi segmentlere ayırırlar ve pazarlama amaçlarına daha kolay şekilde ulaşırlar.

Gelişmiş Hedefleme

Firmalar için Instagram, gerçekten alakalı bir hedef kitle oluşturmanıza destek olan çok gelişmiş hedefleme seçeneklerine sahiptir. Bu nedenle hedef kitlenize daha kolay bir şekilde erişmenize fırsat tanır.

Instagram Alışveriş

Instagram kullanıcılarının yüzde otuzdan fazlası, bu ağda yer alan reklamlar sayesinde alışveriş yaptıklarını söylüyorlar. Platform, kullanıcıyı direkt olarak satın almaya yönlendirmenin haricinde fotoğraflardaki etiketler vasıtası ile ürünleri tanıtmaya imkan sağlar.

Yatırım Getirisinin Kolay Takibi

Potansiyel bir müşteri bir Instagram reklamına tıkladığı zaman davranışlarını takip etmek ve böylece doğru yatırım getirisi elde etmek söz konusudur. Instagram ile yatırım getirilerinin sonuçlarını kolay ve pratik bir şekilde analiz edersiniz.

Profesyonel Profiller İçin Özel Fonksiyonlar

Bir firma hesabınız var ise profilinize bir harekete geçirici mesaj butonu dahil edebilirsiniz. Bu, markalar için profesyonel Instagram hesabına sahip olmanın en önemli avantajlarından biridir. Böylece daha çok takipçi sayısına erişim sağlayabilirsiniz.

Yüksek Katılım

Şu anda markaların yüzde yetmişe yakını Instagram kullanıyor. Aynı zamanda her on Instagram kullanıcısından sekizinin en az bir kurumsal hesabı takip ettiği biliniyor. Bu tür veriler dikkate alındığı zaman platform, takipçilerle organik etkileşim oluşturmak adına muazzam bir seçimdir.

Platform Görsellere Odaklanıyor

Instagram sitesinin en önemli avantajlarından biri de takipçilerin etkileşimini mümkün kılan görsel çekici içerikler oluşturulmasına imkan sağlamasıdır. Bu durum oldukça önemli. Çünkü insanların görsel hafızası daha baskındır. Bu da elbette markanızın akılda kalıcılığını teşvik eder.

Yayınlanmış Görsellerin Tanıtımı

Instagram üzerinde ücretli reklamların bir başka avantajı ise önceden yayınlanan gönderilerin öne çıkarılması durumudur. Bu da onların daha çok insana tanıtılacağı anlamına gelir. Bu, daha yüksek bir tıklama oranı ile sonuçlanır.

Analitik Araçlar

Firmalar için Instagram, diğer verilerin haricinde hedef kitlenin özelliklerini, kazanılan ve kaybedilen takipçi sayısını, gösterimleri takip etmenin en iyi yollarını sunar. Çeşitli analitik araçlar barındıran Instagram, tüm metrikleri incelemenize olanak sağlar.

Müşteri Bilgileri

Bir üst başlıktaki konuyla ilişkili olarak analitik araç, diğerlerinin yanı sıra dijital tüketim alışkanlıkları, konum, cinsiye, yaş gibi pek çok farklı konuda bilgi almanızı sağlar. Bu tür veriler, sosyal medyadaki ve dışındaki pazarlama kampanyalarının iyileştirilmesine imkan sağlar.

Firma Adresiniz Belli Olur

İşletme adresinizi Instagram profilinize ekleyebilirsiniz. Böylece firma adresiniz belli olur ve fiziksel mağazanıza daha çok sayıda müşteri çekme şansı elde edersiniz.

Markalar İçin Instagram Tavsiyeleri

Instagram üzerinde başarılı olmak için bazı önerilere gereksinim duyabilirsiniz. Bunun için uygulamanız gerekenler şunları içerir:

·         Bir işletme profili oluşturun. Harekete geçirici mesaj butonu, iletişim bilgileri, alışveriş, reklamlar ve istatistikler için işletme profiline sahip olmanız çok önemli.

·         Hedeflerinizi tanımlayın. Hedeflerinizi çok çeşitli olabilir. Fakat önceliklerinizi belirlemeniz ve stratejileri bu doğrultuda yürütmeniz çok önemli.

·         Erişmek istediğiniz hedef kitlenin profilini tanımlayın.

·         Marka profilinizi her zaman güncel tutun. Profilinize hızlı şekilde göz atarak kullanıcının kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı bilmelerini sağlayın.

·         Markanıza uygun bir profil resmi kullanın.

·         İlgi çeken, yenilikçi, hedef kitlenizin dikkatini çeken paylaşımlar yapın.

·         Sadece görsel paylaşmak yerine farklı paylaşım türlerine de odaklanın.

·         Düzenli olarak paylaşımlar yapmaya özen gösterin.

·         Hedef kitlenizin en aktif olduğu zamanda paylaşım yaparak, yüksek dönüşümler elde etmeye odaklanın.

Sipariş numaranızı giriniz
WhatsApp