2024 YouTube Analytics Kılavuzu
İçindekiler

2024 YouTube Analytics Kılavuzu

2024 YouTube Analytics kılavuzu birçok kişi tarafından merak edilir. Özellikle de Youtube kanalı olanların bu konu hakkında bilgi sahibi olmaları önemlidir. YouTube Analytics sayesinde çok çeşitli metrikler hakkında bilgi sahibi olmak söz konusu olabilecektir. Bu platform ile gerçek izleyici verilerine dayalı şekilde kanal bilgilerini kolayca öğrenebilirsiniz. Bununla beraber kaynak, kullanıcılara mühim bilgiler sağlar. Bunlar arasında nasıl daha iyi video içerik oluşturulacağı, optimizasyonların değerlendirilmesi ve çeşitli ipuçları da yer alır.

YouTube Analytics Nedir?

2024 youtube analytics kılavuzu

Youtube, video içeriklerinizin performansını analiz etmeniz için en değerli aracı esasen kendisi sunar. Veri ve rapor hakkında bilgi almak isteyenler için YouTube Analytics en doğru seçim olarak lanse edilir. Bu uygulama sayesinde Youtube kanalınızla ve içeriklerinizle ilgili çok sayıda metriğe ulaşım sağlarsınız. Çeşitli konularda bilgi edinmenizi mümkün kılan YouTube Analytics 2024, kanalınızı en iyi şekilde geliştirmenize de izin verir.

YouTube Analytics Ne İşe Yarar?

Birçok kişi YouTube Analytics ne işe yarar sorusunun yanıtını arar. Bu araç ile Youtube videolarınızın ve kanalınızın performansını izlersiniz. Bu, bir çeşit ölçüm aracı olarak karşımıza çıkar. Bu veriler, hedef kitlenizin kim olduğunu ve onların nasıl, ne şekilde davrandıklarını anlamanıza yardımcı olur.

Sonuç olarak kullanıcıların davranışlarını daha kolay biçimde anlamanız konusunda size destek sağlar. Kullanıcıların kanalınızda bir videonun ne kadarını izlediklerini, videolara nasıl ulaştıklarını ve içeriğinizin performansını öğrenmenizi daha kolay hale getirir.

YouTube Analytics İstatistikleri Nerededir?

YouTube Analytics nedir diyen kullanıcılar, YouTube Analytics istatistikleri nerede sorusunun yanıtını da ararlar. Bunun cevabı oldukça basittir. YouTube Analytics istatistiklerine ulaşmak için öncelikle bir kanalınızın olması lazımdır. Eğer kanalınız bulunmuyor ise yeni bir kanal açarak işe başlayabilirsiniz. YouTube Analytics istatistiklerini bulmak için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

·         Tarayıcıdan Youtube anasayfayı açın.

·         Sağ üst bölümde avatara tıklayın ve temel seçeneklerin yer aldığı menüyü seçin. Bir menü karşınıza çıkar. Bu durum sonucunda Youtube Studio kısmına tıklamalısınız.

·         Son aşamada sol bölümde yer alan İstatistikler seçeneğine dokunmanız gerekir. Seçeneği bulmak için aşağı kaydırma yapmalısınız.

·         Şimdi artık kanalınızın performansını ve kullanıcıların davranışlarını çok daha iyi anlamak için gereksinim duyduğunuz raporlara erişim sağlayabilirsiniz.

YouTube Analytics Metrikleri Nelerdir?

YouTube Analytics metrikleri çoğu kişi tarafından merak edilir. Kanalınızda birçok ölçümü YouTube Analytics ile gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar arasında ön plana çıkanlar şu şekildedir:

·         Strateji: Youtube kanalınızın dahili performansını değerlendirirsiniz. Araştırmalar, değişiklikler ve internet trendleriyle alakalı birçok konu hakkında bilgi sahibi olursunuz.

·         Görüntülemeler: Kanalınızı videolarının her biri için çeşitli görüntüleme metriklerini keşfedersiniz. Böylece erişim hakkında daha çok bilgi sahibi olursunuz.

·         Demografik bilgiler: Bu analizler vasıtası ile video içeriklerinizi ve kanalınızı takip edenlerin yaşını, ülkesini, cinsiyetini bilmek mümkün hale gelir. Bu metrik ile videolarınızda en çok etkileşimi hangi tür kitlenin oluşturduğunu öğrenebilirsiniz.

·         Trafik Kaynakları: İsminden de anlaşılacağı gibi bu ölçüm, kanal ve video görüntülemelerinden sorumlu trafiği tanımlamayı daha kolay hale getirir.

·         İzleyiciyi elde tutma: Bu metrik ise video içeriğinizin kabulünü anlamanıza yardım eder. Bu sayede her video içeriğin ayrı ayrı ya da belirli bir zamanda kanalın tümünün görüntülenmesi, daha uzun içeriklerin ortalama kalıcılıkta analizi mümkündür. Aynı zamanda video içerikleri tek tek analiz etmek de bu tür bir ölçümle kolaydır.

YouTube Analytics İle Hangi Bilgileri Edinebilirsiniz?

YouTube Analytics kullanarak birçok farklı konuda bilgi edinebilirsiniz. YouTube Analytics adlı uygulamadan maksimum oranda yararlanabilmek için tüm metriklerin ne ifade ettiğini bilmek lazımdır. YouTube Analytics ile öğrenebilecekleriniz şunları içerir:

Youtube Kanal Metrikleri

Youtube kanal metrikleri hakkında bilgili olmak önemlidir. Bu alan, kanalınızla ilgili bilgiler sağlar. Videolar burada tek tek ele alınmaz. Bölüm yalnızca bir bütün olarak kanalınızın performansıyla alakalıdır.

Youtube İzlenme Süresi

Kullanıcılar için Youtube izlenme süresi en önemli ayrıntılar arasında konumlanır. Alan, izlenmesi gereken en önemli ölçümlerdendir. Kullanıcıların içeriğinize olan ilgisini ve izleyicilerin içeriklerinizi tüketmeye ayırdığı zamanı ifade eder. İzleme sürenizin az olduğunu fakat uzun içerik yayınlama alışkanlığınız olduğunu varsayalım. Bu, insanların içeriklerinize olan ilgilerinin azaldığının gösterir. Böyle bir durumda iyileştirmeye yönelik bazı hipotezler geliştirmek söz konusudur.

Gerçek Zamanlı Görüntüleme

Bu metrik, genel içeriğinizin son zamanlarda nasıl performans gösterdiğini anlamak bakımından önemlidir. Ayrıca bu sayı, tüm içeriklerinizin son kırk sekiz saatte aldığı görüntüleme sayısı dikkate alınarak hesap edilir. Böylece Youtube kanalınızın performansının ne durumda olduğunu, ilerlemeyi başarıp başarmadığını ya da geliştirilmesi için yapılması gereken bir şey olup olmadığını öğrenmek çok daha kolay olur.  

Kanal Görüntülemeleri

Bu ölçümde son derece önemlidir. Kanalınızın belirli bir zaman diliminde biriktirdiği izlenme sayısını görebilmeniz bakımından mühimdir. Bu metrik ayrıca, kişisel içeriğiniz için değerlendirme parametresi olarak kullanabileceğiniz bir ölçüm olarak karşınıza çıkar.  

Ortalama Görüntüleme Süresi

2024 YouTube Analytics için ortalama görüntüleme süresi çok önemli. Youtube ortalama görüntüleme süresi de kullanıcılar tarafından merak edilir. Bu bölüm, kullanıcıların içeriklerinizi izlemesi için geçen ortalama süre olarak ifade edilir. İnsanların içeriklerinizi son saniyeye dek izleyip izlemediklerini ya da içeriği bitmeden terk edip etmediklerini öğrenmenizi sağlar. Ortalama izleme süresi hakkında fikir sahibi olarak sonraki içerikleriniz için ideal süreye ilişkin fikir sahibi olursunuz. Tüm bunlara ek olarak bu ölçüm, YouTube algoritması tarafından videolarınızı diğer kişilere tavsiye etmek ve aramalarda daha pratik şekilde bulunmasını sağlamak amacı ile de kullanılır.  

Kayıt Sayısı

Youtube Analytics kayıt sayısı da kullanıcıları pek yakından ilgilendirir. Aboneler, kanalınıza abone olmak ve ayrıca bütün güncellemelerinizi takip etmek isteyen kullanıcılar olarak ifade edilir. Onları teşvik için bir etkileşim seçmeniz gerekir ise abonelik kısmını seçebilirsiniz. Bu bölüm ayrıca maksimum katılım düzeyini ifade eder. Bu tür bir teşvik ise etkileşimi yükseltir. Daha çok kişinin kaydolması daha fazla ziyaretçi manasına gelir.

En Popüler Video İçerikler

2024 YouTube Analytics mevzu bahis olduğunda en önemli konulardan biridir. Youtube Analytics en popüler videolar konusunda da size çeşitli bilgiler sağlar. Bu metrik, belirli bir dönemdeki görüntülemelere göre içeriklerinizin performansını gösterir. En iyi içeriğinizi keşfetmek için zaman aralığınızı belirleyebilirsiniz.

Kitle Metrikleri

Kullanıcı metrikleri son derece önemlidir. Çünkü içeriklerinizi tüketen izleyici kitlesine dair ayrıntıları ve bilgileri ifade eder. Bunlar vasıtası ile kanalınız için bir kişilik geliştirmeniz söz konusudur. Ve ayrıca potansiyel abonelerinizin sıkıntılarını ve gereksinimlerini daha iyi anlamanız mümkündür. Kitle metrikleri, kanalda yayınlanan videoları izleyen kişilerle alakalıdır.

Benzersiz İzleyiciler

YouTube platformu, benzersiz izleyicileri keşfetmek için içeriklerinizi izleyen birey sayısına dair toplam bir tahmin gerçekleştirir. Bu ölçüm aynı kullanıcıdan gelen birden çok görüntülemeyi dikkate almamaktadır. Başka bir ifade ile esasen içeriğinizi izleyen kişilerin bir parametresini gösterebilir.  

Kullanıcıların Online Oluşu

Kullanıcıların online oluşu hakkında bilgi almak önemlidir. Çünkü videolarınızı takip eden kişilerin platformda hangi dönemde aktif olduğunu ifade eder. Bu şekilde video paylaşımı için en ideal zamanları ve tarihleri ​​öğrenebilirsiniz. Ek olarak kanalınızın en yüksek takipçiye sahip olduğu dönemlerde canlı içerik sunarak aktif bir topluluk oluşturmanız da mümkün olur.

Ülke, Yaş, Cinsiyet

Youtube Analytics verileri sayesinde ülke, yaş ve cinsiyet hakkında da bilgi edinmeniz oldukça kolaydır. Hedef kitlenizi daha yakından tanımak istiyorsanız, onlarla alakalı ayrıntıları bilmek çok mühimdir. YouTube Analytics, kullanıcıların cinsiyetini, yaşını ve ülkesini anlamanıza imkan tanır. Böylece her içerikte ve kanalın tümünde benimsenmesi gereken üslup ve seslendirmeyi hesaba katarak yayınlarınıza nasıl yaklaşmanız gerektiğini bilebilirsiniz.

Cihazlar

Kullanıcıların hangi cihazdan geldiğini bilmek, içeriğin nasıl olacağını düşünmek için çok mühimdir. Bu metriği kullanarak kişilerin videoları bilgisayarlarında mı yoksa telefonlarında mı izlediklerini öğrenmiş olursunuz. Böylece yeni içerik yaklaşımları ve konseptleri için daha doğru adımlar atarsınız.

Youtube Arama Metrikleri

Youtube Analytics ile arama metriklerine de ulaşmanız mümkün olmaktadır. Hedef kitlenizi YouTube'daki videolarınıza yönlendirebilecek farklı yollar mevcuttur. Bunlar arama metrikleri olarak bilinir. Bazı göstergeler kullanılarak arama metrikleri iyileştirilebilir. 

Gösterimler ve TO

2024 YouTube Analytics için gösterimler ve TO çok önemlidir. TO aslında tıklama oranı demektir. Tıklama oranı ve gösterim sayısı, küçük resmin kalitesini, videoların başlığını ve açıklamasını ifade eden göstergelerdir. Tüm bunlar, kullanıcıların dikkatini video içeriklerinize çekmenin yolları arasında konumlanır. Bu yüzden anahtar kelimeye odaklanmak ve içeriklerinizin ne ile alakalı olduğunu kullanıcılara anlatmak gerekir.

Trafik Kaynakları

2024 YouTube Analytics ile trafik kaynakları hakkında da bilgi edinirsiniz. Bu nedenle bu metrik de önem arz eder. Kullanıcı bilgilerinin aramalarla çaprazlanması ile trafik kaynakları göstergesine erişim sağlamak mümkün. Kullanıcılarınızın nereden geldiğini, Google aramaları yolu ile mı, Youtube’un kendisinden mi yoksa başka bir yerden mi geldiğini açıklar.

Video Metrikleri

Bir dereceye kadar benzer olmalarından ötürü pek çok kişi kanal metriklerini video metrikleri ile karıştırır. Bunun sebebi göstergelerin benzer isimlere sahip olmasıdır. Fakat kanal metrikleri genel bir bakış sağlarken, video metrikleri kanalınızda yayınlanan her bir video için belirli verilere odaklanır. 

Görüntüleme

2024 YouTube Analytics ile önemli hususlardan biri de görüntüleme olur. İçeriklerinizi izleyen kullanıcı sayısıdır. Bir görüntülemenin sayılması amacı ile kişinin içeriğinizi belirli bir süre boyunca izlemesi lazımdır. Ancak YouTube bunun ne kadar devam ettiğini size tam manası ile söylemez. YouTube Analytics, belirlenen döneme ait görüntüleme sayısını önceki dönemlerle otomatik biçimde karşılaştırır. Sonuç olarak kanalın performansını karşılaştırmalı analizle daha kolay anlamış olursunuz. Görüntüleme sayısı düşük olanlar için bir öneri, insanların ilgisini çekecek başlıklar ve küçük resimler oluşturmaktır.

Video Aboneleri

YouTube Analytics metrikleri arasına bir diğeri de video aboneleri olur. Video içeriklerinizin kaliteli olup olmadığını ya da kanalınızı genişletecek kadar dikkat çekici olup olmadığını anlamak için bu metriklere göz atabilirsiniz. Belirli videolardan kanalınıza abone olmak için tıklayan kullanıcı sayısını ifade eder. Kanalınıza yeni kullanıcı dahil etmek için hedef kitlenizin hangi yaklaşımı benimsediğini anlamanız önemlidir. 

Kitleyi Elde Tutma

Kullanıcıların içeriklerinize karşı ilgisini canlı tutmak için ne kadar çaba gösterdiğiniz önemli bir konudur. Kişiler videolarınızı oynattıktan kısa bir süre içinde tarayıcıyı kapatıyor ise bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Elde tutma raporu ile kullanıcılar ve kanalınız hakkında önemli bilgiler edinmeniz mümkündür. Bu metrikleri derinlemesine analiz ederek her içeriğin hangi bölümlerinin en popüler olduğu gibi bazı mühim ayrıntıları öğreneceksiniz. Bu yüzden içeriklerinizi ilk on beş saniyesine daha çok dikkat gösterin. Çünkü bu bölüm kullanıcıların içeriği terk etme ihtimalinin en fazla olduğu zamandır. 

Sipariş numaranızı giriniz
WhatsApp